Välkommen

Välkommen till Lokeshem, där Munin Korpöga bor
Där Skogsrå och Sjörå möts. Där land och hav kolliderar. En magisk plats där mina intressen möts, där jag vandrar mellan världarna och utforskar min andliga väg. Där gudinnan och thursen i mig skapar och ödelägger.

Här kan du läsa om mitt liv som häxa, asatroende och drömmare. Min blogg uttrycker mina sanningar, tankar och funderingar, mina erfarenheter - ha det i åtanke när du läser.

Tack för din Tid. Äring, ljus och frid!

lördag 30 april 2011

Eldsafton och Svartmåne

Idag är det Eldsafton, eller Valborg, dessutom infaller Svartmåne nu

De gudar jag kommer blota till ikväll är Frej och Gerd
Jag ska läsa myten om deras kärlek, den utan visdom ;)

Jag ska bränna det förflutna, äta gott och kanske besöka någon brasa, som det slutar regna

Jag känner mig kreativ idag och har fortsatt på Jörmundgandr
Så det kommer en uppdatering på tavlan framöver


En tavla jag målade som mycket ung... 13 år kanske?
Som en eldfest, en elddans, i motsats till häxbränningarna

Sh*t, jag skulle vilja delta i den riktiga elddansen, den då man knyter torra kvistar runt benen och dansar genom lågor (inte gå över glöd), och risken är stor att man fattar eld.
Fast man kan ju hoppa bungy jump istället... eller klappa hajar...

Jag får nog bjuda in eldens gud Loke ikväll också...

Magisk kram,
ljus och frid!

fredag 29 april 2011

Blot

Nu är jag här igen, religionsnörden. Och jag lyfter ämnet asatro igen.
Jag vill bara nämna att det många får lära sig om asatro är från källor som kommer ifrån kristna lärda – inte asatroende själva. Det är som att lyssna till en valfångare om valars livslängd!
Därav finner jag det viktigt att skriva om ämnet (ja, både valar och asatro)

Blot är ett missuppfattat ord. En del tänker på blod och offer – det är fel.
Blot betyder inte offer. Blot betyder ”att stärka”, i blotet stärker vi vår relation till gudarna och till allt levande. Vi ger näring till Yggdrasil. Offer är en liten del av blotet, som ofta ingår.

Jag tycker att om man inte blotar på riktigt ska man inte använda ordet blot. Ibland vill jag inte inkludera trots att det ligger i min natur att vara öpppen – jag vill vara exkluderande. Blot tillhör Fornsed/asatro, och inget annat. Jag bär inte kors och säger att jag är asatroende – det går inte ihop. Skulle vara ett vargkors då ;) När jag slutade vara wicca slutade jag säga ”sabbat” (ett ord jag ändå nästan aldrig använde)…

Jag är inkluderande på många sätt, men vad det gäller blot så är jag väldigt exkluderande. Jag själv kallade mitt handlande inte för blot förrän jag visste vad ett blot verkligen är och vad det innebär. Vad som krävs av mig som människa för att blota, bedja, sända… och jag är fortfarande lärjunge och lär mig mer vad blot innebär.
Vet du, hur du rista skall?
Vet du, hur du reda skall?

Vet du, hur du färga skall?
Vet du, hur du fresta skall?

Vet du, hur du bedja skall?
Vet du, hur du blota skall?

Vet du, hur du sända skall?
Vet du, hur du slopa skall?
 
Bättre är intet bejda
Än att blota för mycket,
Gåva önskar
Att gengåva gives
Bättre är intet sända
Än alltför mycket slopa

ur Den höges sång, 144-145

Om vi missbrukar ord kommer de tappa sin ursprungliga betydelse…

Magisk kram,
ljus och frid!

torsdag 28 april 2011

En gåva

Jag slängde ut katthår till småfåglarna i vår, så de kunde bygga bo.
Både blåsmes och talgoxe kom och hämtade massor.

Jag fick en gengåva:

Och Börne fick i gengåva att få se dem riktigt nära :)
Blåmesen och talgoxen har lärt sig att Börne är ofarlig,
eftersom han sitter i koppel,
så de vågar sig jätte nära, för att retas,
men ibland ser de bara väldigt nyfikna ut ;)

"Gåva önskar
Att gengåva gives"

Magisk kram,
ljus och frid!

onsdag 27 april 2011

Gudinnan eller guden?

Jag ska tala än en gång om wicca och fornsed.
Jag får ofta frågan om varför jag inte är wicca och varför jag är asatroende.
Hur kunde jag lämna en gudinnedyrkande religion
och välja en patrikalisk asaguda religion – som kvinna?


Hmm… som person väljer jag asatron. Och som kvinna väljer jag asatron. Den kryllar av gudinnor, som är mer än jämlikar med gudarna. Många ser asatron som dyrkan (och blidkan) av Oden, Tor, Frej, Loke, Heimdal, Tyr, Balder, Forsete m. fl.
Men jag satte mig en gång och räknade de betydande, de mest framträdande gudarna/gudinnorna i asatron och vet ni vad? Gudinnorna var fler! Jag är ganska less på feminismen, får man säga så som kvinna? Den går till överstyr ibland, fast jag är nog feminist ändå, för jag vill ju ha ett jämställt samhälle. Det är det det handlar om, inte att göra kvinnan BÄTTRE än mannen... det var inte feminism jag skulle tala om, utan asatro.

Den främsta räknar många som Freja, en gudinna som många bara förknippar med fruktbarhet och kärlek. Jo, hon står för dessa saker. Men hon är även en krigsgudinna som tar lika många krigare som Oden. Hon är Odens jämlike! Icke att glömma! (det är det här som är min bild av feminism)
Hon är valan som lärde Oden sejda (vilket Oden blev hånad för!)
Hon är kattgudinnan. Hon är vanadisen.

Många wicca använder henne, men ofta glömmer de hennes mörka sidor. Hon är bestämd, tjurig och ibland bitter. Hon blev djupt sårad en gång och hon vet hur svek och övergivenhet känns.
Hon står även för döden, och återfödsel.
Jag finner det kul att wiccaner vänder sig till vår vanadis, och jag ser fler och fler wiccaner som vänder sig till andra vaner eller asynjor, till och med jättinnor till som Hel och Skade!
Jag ser även en grupp hedningar och/eller häxor som vänder sig till nordiska gudar, som varken kallar sig wicca eller asatroende. Namnet på sin tro är inte det viktiga - vi dansar vår sed.

Men jag kan känna att wiccaner ibland missar poängen med de nordiska gudarna. Jag kan tänka mig att de gamla egyptierna eller grekerna skulle tycka att wiccaner missar poängen med deras gudar också.

Finns det nån wicca som reflekterat över Frejas samband med de fyra dvärgarna? Vem Od är?
Jag känner ingen wicca som tänker på hur sårad Freja en gång blev, utan vill de nå hennes mörka sidor så byter de namn på henne till ex. Hel.

Jag upplever det så att för wicca är Freja en symbol som de använder, men jag tvivlar inte ett dugg på att Gudinnan besöker wiccaner, talar till dem och ger riktiga budskap! Misstolka mig inte. Men för en asatroende är Freja något annat. Ni som är wiccaner kanske tycker jag har fel - må så va.

Men när jag ägnade mig åt wicca så upplevde jag det så, och att de wiccaner som fanns runt mig använde Freja så - att det bara finns en Gudinna, men hon kan ta formen av Freja, Isis, Inanna, Demeter eller vilken annan gudinna som helst. Lika så är det med Guden. De är bara symboler, eller en personifiering av en viss egenskap hos Gudinnan/Guden.
För mig är Freja Freja, Siv Siv, Laufey Laufey och Nanna Nanna. Oden Oden, Mode Mode, Heimdal Heimdal och Ull Ull.

Ni som är wiccaner och läser detta, hur upplever ni det?
De wiccaner jag umgicks med var ju nybörjare och det var för 10 år sedan. Hur ser egentligen wicca på det jag tar upp?


Trøllbundin eri eg, eri eg
Galdramadur festi meg, festi meg
Trøllbundin djúpt i míni sál, i míni sál
Í hjartanum logar brennandi bál, brennandi bál
-  Pálsdóttir

tisdag 26 april 2011

Forn Sed – Min Sed

Min blogg heter ju Magi och Sed
Jag skulle vilja prata lite om Seden. Seden är ett annat ord för asatro, men  det är ett mer inkluderande ord.

Jag har läst väldigt många böcker, blogginlägg och hemsidor som beskriver ”Min väg mot wicca”… detta inlägg skulle jag nog kunna kalla ”Min väg bort från wicca”

Tor var i fokus för mitt (2:a) Vårblot i år...

Jag var wicca – jag är inte wicca. Vissa kanske känner mig sen min tid som wicca och ser mig fortfarande som wicca. Tyvärr. Det finns en hel del felaktiga fakta om wicca. Och även jag blev lurad. Wicca är ingen gammal tro som återupptagits. Det är en ny religion som vill vara gammal, trots vad din wicca-läromästare säger.

Det var en anledning till varför jag föll för Forn Sed. Forn Sed både är och inte är en gammal tro. Asatro fanns i norden för länge, länge sen, med sin grund kanske i hinduismen för mer än 40 000 år sedan enligt vissa källor! Men den asatro som utövades för 1000 år sedan är inte samma som idag.

Anyway. Jag ska tala om hur Forn Sed är Min Sed.
Jag vill inte omvända en enda wicca med detta inlägg! Wicca är en härlig religion, men den passar inte mig. Jag vill bara ge en inblick i vad Forn Sed är.

Det finns ingen dogm, helig skrift eller präst som bestämmer vad en asatroende ska tro på (det har inte wicca heller, men vi båda har våra lärare)
Ordet Forn Sed istället för Asatro är ett mer inkluderande namn, i övrigt är det samma tro. Seden inkluderar individens erfarenheter och andliga upplevelser, vanatroende, sejd, runmagi, tron på naturväsen, fylgia, alfer, rådare m.m.  Forn Sed syftar även till att asatro inte är någon dogm, utan en sed, d.v.s. något man utövar, ett sätt att leva och handla.

Jag själv har vänt mig till Oden hela mitt liv. Innan jag visste att man kunde vara asatroende i moderna världen. Jag ”lekte” inte asatroende som barn – jag var asatroende och jag ÄR det än idag, trots lite urspårningar. Men jag ser mig ändå som nybörjare eller lärjunge.

Forn Seden ser ut på ett sätt men det är en väldigt inkluderande sed. Jag följer Forn Seden, men att förvandla den till Min Sed, hur gör man då?
Vad kan man inkludera?

Jag inkluderar meditation, men många förknippar det med österländsk tradition. Men det är faktiskt fel. Meditation finns nog inom de flesta religioner – bönen är en vanlig form.
Därför ser jag, och många med mig, meditation som ganska självklar.

Jag utövar även yoga. När jag lärde mig yoga fick jag lära mig mantran på sanskrit, men när man översätter dem blir det väldigt vackert och givande. Men jag använder egna mantran, som inkluderar ex. mina gudar/gudinnor. Mitt fokus finns mer på min gudom än mantran.
Yogan för mig blir inte något från en annan tro, eller en ren träningsform. Den blir Min Sed.

Magi och häxkonst. Forn magi kan bestå av sejd, runmagi, trumresor m.m. och att använda häxkonster ser jag som inget konstigt. Jag är ju häxa!
Man kan vara asatroende utan att hålla på med häxkonst och allt vad det inkluderar, men man kan samtidigt vara asatroende och häxa/örtgumma osv.
Jag själv inkluderar kristaller, pendel anvädning, kristallkula, tarot, jung. drömtolking… och detta tycker många inte är Forn Sed, och det är det nog inte heller, det är Min Sed ;)

Shamanismen finns starkt inom asatro – sejden, galdrar, runmagin. Och så har vi shamaner! Vi har valan eller vövlan. Många tror att shamanismen är något avlägsna indianer sysslar med, men nej, den finns i Sverige – både inom asatro/sed och samisk religion (nåjden).
Så har vi ”att ljuda” eller galdra också, ungefär som samernas jojk. Ja, det finns asatroende som jojkar – på samma sätt som samerna. Galdra är lite annorlunda. Jag kan inte galdra så som det historiskt sätt är beskrivet.

Totemdjur då?
Jag känner många som har totemdjur, och vänder sig till indiansk tro, men som inte vet att vi har totemdjur i seden – fylgia. Ett bortglömt begrepp, tycker jag. Det handlar lite om att lära sig vad orden betyder för att inse likheter.
De finns inom asatron och vårat ord är fylgia. Så enkelt är det. Som ni vet har jag bl.a. korpen som fylgia, tillsammans med björnen och lappugglan.

Så har vi skrömta. Får man tro på vittra? Tomtar? Skogsrå? Och vad är rådarna för nånting??
Svar: JA! Alla dessa finns där! Alla dessa varelser och naturväsen, som jag alltid trott på – de finns i seden.

Jag tycker det är kul att dela med mig av mina erfarenheter, och jag älskar att läsa andras och bli inspirerad.
Att ha disciplin (viljan att lära, lärjunge) är mycket viktigt (enligt mig) och ingen är så klok att den vet allt (eller hur det nu står i Eddan?) Ingen är heller inte så dum att denne inte duger till nått!
Jag ser det som en resa, som aldrig tar slut, inte ens när vi dör, utan vi fortsätter i annan form. Jag gillar det som står i Ord om Sed om Stigen. Nu har jag inte boken framför mig så jag kan komma med något klokt citat, men hur vi alla trampar stigen och hur vi kan se seden som en stig, och bygger på så sätt upp Vår Sed genom vår resa, våra erfarenheter.

Religionsnörden har talat... jag ska fortsätta med det. Men inte i detta inlägg - det är långt nog.
Men jag vill beröra blotets syfte, asaguden och annat smått och gott.

Äring, ljus och frid!

måndag 25 april 2011

En tavla föds

Det händer inte mycket med denna tavla nu...
men detta blir del 6 av Jörmundgandrs födelse



Nu sker ett färgskifte från blå och orange till lite grönt i det blåa och rött i det orangea och mer brunt, för att få en mer kamouflerad kropp som skall gömmas nere på djupet (rött finns inte där nere).

Om jag ville att Jörmundgandr skulle förbli ett mytologiskt väsen på tavlan skulle jag kunna ge honom alla färger men han ska bli lite naturtrogen trots att han är ett vidunder.
Jag tycker han påminner om Karm.

Tid: 9,5 timmar

Laufey - Lokes mor
Loke föddes när blixten slog ned i jorden. När Farbaute slog ned i Laufey (löv-ö)
Loke är elden som skapas när blixten slår ned i marken. Loke är den som förstör.

Jag finner detta mycket spännande. Farbaute är den som slår hårt och hans symbol blir blixten - i likhet med Surt och Tor.
Laufey eller Nal, är en symbol för jorden - i likhet med Tors mor Jord. Jag gillar denna jättinna. Hon är moder spindel, eftersom Loke inte bara översätts som den som kommer med undergång, eller eldens gud, utan även som spindel. Han är den som sitter i nätet och håller ihop trådar (min bild av honom, alla tolkar vi myterna på vårt sätt)

Jag har alltid kännt en närhet till denna gudinna, men för ca 1 år sedan började jag fördjupa min gudarelation till henne. Inte till en fulltrui men eftersom Loke är det så känns hon ändå väldigt nära.
Jag skissade ihop denna bild av henne i januari i fjol


Loke har två bröder.
Byleist - han som far över bygderna - vinden? Stormen?
Helblinde - han som bländar dödligt - blixten?
Är Loke och hans bröder en symbol för åskvädret, ovädret, stormen?
Detta får mig ännu mer att välja ett åskväder i bakgrunden av tavlan.
Både som en symbol för Jörmundgandrs far och farbröder, och Tors kamp mot denna orm.
Vi får se hur det blir....

Edit: och detta med att Loke har två bröder gör det väldigt intressant, för vem mer har två bröder? Oden (Vile/Höner och Ve/Lodur).
Och Loke och Oden ingår brödraskap.
Men Lodur är INTE Loke, vilket vissa tror, det är Ve som är Lodur. Och blanda inte ihop Höder och Höner heller ;)
Magisk kram,
ljus och frid!

söndag 24 april 2011

Vårblommor

Jag kan lägga upp för många bilder på vårblommor,
men det tänker jag inte göra... min scilla frossa är nog.

Det enda får bli dessa läckra röda blad som kom upp för ett tag sedan
och nu är gröna vackra blad med en rosa kant
Jag tror att det är tulpaner?



Okej, några bilder till, nu är allt det gröna så nytt och vackert
Det är en speciell grönfärg på våren, eller så är det för att man inte sett grönt på så länge




Magisk kram,
ljus och frid!

lördag 23 april 2011

Blå nektar? Scilla kalas!

Jag har sett bina komma med blåa ben, jag tror att de blir blåa utav scillan...
Har scilla blå nektar/pollen, eller vad det nu är bina samlar?

Lite bilder på insekter på scilla-kalas från påskhelgen
På våren blommar scillan men nästan inget annat, så grannens alla bin kommer och njuter
Två arter kommer: gula bin och svarta bin. Nån biodlare som läser och vet vad arterna heter?
Sen fick bina konkurrens av två fjärilar och en humla (stenhumla)

Och jag vill uppmuntra er till att klicka på bilderna och ta en närmare titt på dessa vackra insekter,
speciellt på första bilden och se de "blåa benen"

Biet med blåa ben (gult bi, tror jag)

Stenhumlan

Att vara en stor humla och klättra på små scilla - inte lätt!

Den klättrade hellre mellan dem än flög

I luften!

Humlan samsas med ett gult bi

Flyger hem mot boet!

Så var det två fjärilar framme


Och en större

Och en mal som satt och sov på husväggen

Jag ska försöka fota de två bi arterna i framtiden
och snart kommer ett liknande inlägg, fast med växter (andra än scillan)

Magisk kram,
ljus och frid!

fredag 22 april 2011

The Wizards

Nu är räkorna namngivna!
Det blev så enkelt att det blev Sagan om Ringen som fick namnge dem,
blir det fler Crystal red i framtiden så står Alatar, Pallando och Merlin som förslag

Den första: Curunir (Saruman, jag väljer sinda Curunir före quenya Curumo)

Den andra: Olórin (Gandalf)

Den tredje: Aiwendil (Radagast)


Magisk kram,
ljus och frid!

torsdag 21 april 2011

Vårblot och Torshelgd

Dags att vårblota (igen) och fira Tors stora dag! :)




Jag följer ju inte wiccahögtiderna, vilket kan förvirra vissa, jag följer sedens årshjul
Men de 8 wicca högtiderna fallar samman sedens, men seden klämmer in några fler
Det är roligt att ha något att fira! :)
Vem tackar nej till fest med gudarna? När Tor bjuder till fest, vem säger nej?


Jag omringar mig med fruktbarhet denna högtid,
de kristna börjar väl sin sorg nu (imorgon dör väl Jesus?), för mig börjar befruktningen av åkrarna
Dags att se till att de små fröna får den näring de böhöver så jag får en skörd till hösten, som senare ska få mig att överleva den vilande vintern


Jag inkallar Rådarna idag
Vindens Rå, Eldens Rå, Havets Rå, Bergets Rå, Skogens Rå, Gruvans Rå, Sjöarnas Rå, Djurens Rå…

Jag åkallar Tor och Siv
Jag tänkte göra en liten ritual idag och bara sitta i Tors och Sivs närvaro
Känna in våren, känna in dess budskap, befrukta mitt liv med det jag vill ha


Tillfällig dekoration av mitt lilla altare,
nu bortplockat då fjädrarna är lockande för kottern
och äggen uppätna

"Rådarna

Att känna vinden
Trassla ihop håret
Ett bevis på att
Luftens ande är närvarande och lekfull

Att värma sig vid härden
En nordisk vinter afton
Ett bevis på att
Eldens ande vet vad kärlek är

Att kunna plantera ett frö
Och se det gro och frodas
Ett bevis på att
Jordens ande fortfarande har livslust

Att klampa i en vattenpöl
Efter varmt sommar regn
Ett bevis på att
Vattnets ande vet hur att få en att le

Det är magi"

Magisk kram,
ljus och frid!

onsdag 20 april 2011

Forska utan djurförsök?

Går det att forska utan djurförsök?
Ja, inom alla områden går det!
Idag finns alternativ till levande djur.

Ni känner ju till mina katter ganska väl nu. De stödjer Cancerfonden, Diabetesfonden, Djurskyddet Örnsköldsvik, WWF, Rädda Östersjön och Hjärt och lungfonden.

Nu stödjer de även Forska utan djurförsök
De är nu även 2CatsAgainstAnimalTesting

Via Forska utan djurförsök kan man ge ett bidrag som man kan rikta mot en viss typ av forskning.
Börne och Smokey har nu lämnat en fin summa (500 kr) till Forska utan djurförsök som via dem kommer gå till cancerforskning som inte innehåller djurförsök.
Ett tryggt sätt att veta att pengarna går till rätt ställe.

Jag kommer inte posta massa tråkigt fakta här
och hemska bilder på de djurförsök som pågår i dagens Sverige.
De med stark mage kan själva se bilder och filmer på deras hemsida,
ni mer känsliga - ni kan föreställa er dem.
Det handlar inte bara om "labb-råttor" i Sverige, även hundar och katter används och andra djur.

Alla kan vi bli världförbättrare!
Lämna ett bidrag du också! Gå in deras hemsida och beställ gratis broschyrer och dela ut!
Kolla vilka företag som inte använder djurförsök och välj dem!
Alla bäckar små ni vet... mina djurälskande vänner!

Ett enkelt sms kan rädda ett djur!
Bilden kommer från Forska utan Djurförsöks hemsida!


tisdag 19 april 2011

Sköldpaddor

Seriously, vad är det med sköldpaddor?
Vad vill de? World dominion?
Vi borde hålla ett öga på dem…
Damn teenage mutants who are all grown up now and planning world dominion!


Jag fick bara lust ;) och jag brukar göra det jag får lust till...

Magisk kram,
ljus och frid

måndag 18 april 2011

Smokey efter operationen

Jag fick Smokey resultat för ett tag sedan men glömt att skriva det här
Smokey har inte cancer!


Det är en stor frihetskänsla, men vi måste fortsätta kolla honom så att inga nya tumörer kommer,
och i så fall operera bort dem så fort som möjligt. Såret har läkt mycket fint och han mår så bra så!

4 dagar efter operationen:

Kvällen innan stygnen togs (ca 14 dagar efter operationen):

Edit: länk till förra inlägget om Smokeys knöl

Jag önskar er alla en underbar vecka!
Magisk kram,
ljus och frid!

söndag 17 april 2011

Crystal name-uppdate

Några namnförslag har kommit på räkorna, både här på bloggen och in real life ;)
Jag är fortfarande lite "osäker" på vad de ska heta... det där trollkarlstemat har jag lite fastnat för.

Merlin är ju nästan bestämt (tack Aasa!)

Gandalf? Saruman? Radagast? De är lite så där "kanske"... jag kom att tänka på de mer okända trollkarlarna i Sagan om Ringen. Nån som kommer ihåg vad de blåa trollkarlarna hette?
Eller Sauron? Hmm... varför inte? Att döpa en efter SoR, men den tredje från något annat håll...

INTE från H Potter!!! *blä jag är inget fan av det*
Inte Oz heller ;) alltså jag gillar Trollkarlen från Oz men ingen kommer heta "Oz" eller "Ozzy"

Oden har dykt upp, men han är ju min gud, så det känns lite konstigt... annars hade det varit perfekt till Gere och Freke, men mytologiska djur är lättare att ta namn ifrån än gudarna (jag har haft en Ran, men hon var döpt efter en späckhuggare ;) inte gudinnan)

Kato är ett annat förslag.

Sen har andra namnförslag kommit: några japanska namn (men det har jag ju på Amano), Anders är ständigt återkommande (en dag får jag väl döpa nån till det), Large, Medium och Small (lite fantasilöst dock)...

Bilden: Skana (guppy) och Gere the Great (ål)

Kom gärna med fler namn på trollkarlar! :)

Magisk kram! Ljus och frid.

lördag 16 april 2011

Nya räkor!

Igår införskaffades tre nya räkor till Fisk-, ål- och räksoppan
Om det är någon som undrar över soppan, så när man kallar ett akvarium för "soppa" så är det en mix av biotoper, ursprung m.m. Förut körde jag biotopakvarium: ett sydamerikanskt och ett asiatiskt (främst japanskt). Jag hade inte tid att sköta två så jag slog ihop dem till en "soppa".
Och istället för att skriva/säga akvarium använder jag "tank/en"

Anyway: nya crystal red räkor! (Caridina cf. cantonensis)
Och tre nya namn behövs, så kom med förslag!
Jag hade tänk killnamn eller namn som är könslösa. Just nu kallas de för Stor, Mellan och Liten.
Igår fick jag idéen att döpa dem efter trollkarlar, men vi får se...
Och här är de:

Detta är den "stora" med fina vita ränder

 Detta är "mellan" med mera grå toner

Och detta är lilla "junior"

Angående de Cherryfire jag köpte för ett tag sedan så har de tredubblat sin storlek men de nya Crystal är ändå lite större än Cherry. Amano kan ingen mäta sig med, Smoker har vuxit sig stor som en hona! (nej, han är fortfarande en hane)

Läs gamla inlägg under etiketten: Fisk-räksoppa för att se historik.
Andra tank-invånare: Guppyhonorna: Nepo, Yaka, Skana och Cali
Kuhliålarna: Gere och Freke
Amanoräkorna: Smoker, Sakura och Taka
Cherryfireräkor: Goliat, Artur och Ruben
Sniglarna: de namnlösa hjälparna

Trevlig helg alla som läser!
Magisk kram! Ljus och frid!

torsdag 14 april 2011

Börnes födelsedag!

Idag fyller Börne 3 år! Grattis sötnosen min!
Men han var blyg för kameran idag ;)



Magisk kattkram!

onsdag 13 april 2011

Boktips Oline

Idag vill jag ge ett boktips: Oline, en sällsam delfin – Pascale Noa Bercovitch


En underbar sann berättelse om en döv pojke Abid'allah och hans vän Oline - en vild flasknosdelfin
Abid'allah är en helt vanlig pojke, som vid fem års ålder råkar ut för en olycka och blir döv på båda öronen och slutar då tala. Han möter en vild delfin och han håller åter på att lära sig tala.
En fantastisk berättelse!

Magisk kram,
ljus och frid

måndag 11 april 2011

Hopp

Så här såg det ut i fjol med scilla/blåstjärna, innan allt blev lervälling


Börne älskar att sitta mitt i all blomster,
för där finns insekterna


Men de kommer sakta tillbaka även om det nästan bara är i rabatten och inte gräsmatten
Och i år kommer vi satsa hårt på att sprida deras frön
Nu sprirar det blåa hoppet igen





Magisk kram!

söndag 10 april 2011

Konstgalleri

Konstgalleriet uppdaterat! Kolla in det! :)

Art: vit nässelmott (Eurrhypara hortulata), akryl 40*40 tror jag
En mal, inte en fjäril. Underskatta inte malarnas skönhet...
Det går att klicka och få den enorm ;)

Tack för alla fina kommentarer på förra inlägget! :)

Magisk kram!

lördag 9 april 2011

Lokeshem

Detta är Lokeshem, äntligen målat färdigt… eller?
Jag törs aldrig säga när ett konstverk är färdigt, det kan ta sin tid, men jag är nöjd just nu.
När jag målar andliga bilder, som har en andlig beydelse för mig, så kan resan vara lång.


Ni kanske har förstått att Lokeshem är synonymt med döden för mig. Och döden synonymt med hemma för mig. Lokeshem blev inte som jag tänkte mig, inte som jag planerat, men ändå perfekt.

Jag har dragits för lite för att få tavlan klar, för vad händer när man färdigställer saker? Jo, en förändring. Och jag har dragit mig för att skriva detta inlägg, varför? Det har inte varit rätt, förrän nu. Nu sker förändringen. Den har redan börjat och är i full gång. Jag får se vart det leder.

Jag tror det är viktigt att vi alla har en egen plats. Vårat hem, ett bo, en vrå, en grotta, glänta, trädgård, eller vad det nu kan vara. Och där är vi helt ensamma. Vi delar den plasten inte med någon. Dit går vi själva, där finns vår inre existens, där kan vi njuta av vår egen närvaro.
Där kan vi röra vid Moder Jord, och känna hur hon känner tillbaka. Hur hon berör. Där kan vi möta våra guider, änglar, gudar, gudinnor, rådare... alla väsen vi bjuder in. En andlig samlingsplats.


Dikt jag skrev som liten, en tidig version av Lokeshem
Jag hade en underlat som sjöng mycket och var mer vild än tam
senare skaffade jag guldskimrande fisk (guldbarber)
och så en drake (en grön leguan)

Fågelsångsrummet
Det är inte alla
som har ett Fågelsångsrum
Jag har en vrå
fylld av syren och fågelsång
Jag gömmer mig där
och kurar ihop
En plats byggd av harmoni
och livets energi
Där finns en sjö
med guldskimrande fisk
Där finns en vilande drake
som vakar över blad och gren
Här sjunger alla fåglar
stare, näktergal, mås och svan
Det är mitt egna rum
mitt Fågelsångsrum
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...